20 Temmuz 2013 Cumartesi

0

Revani Tarifi

  • 20 Temmuz 2013 Cumartesi
  • Unknown
  • Share

  • Erkeklerin ve bayanlarin  severek ve begenerek yedigi revani ramazan ayinin olmazsa olmazlari arasinda yer almaktadir. Özellikle aksama kadar tutulan oruçta seker düsüsü nedeniyle insani cani yemek arkasina güzel tatlilar çeker.

    Sizlere Revani Tarifini verecegim. Revani bilindigi gibi çok degisik sekillerde yapilmaktadir. Iste Revani Tarifi:

    Malzemeler
    • 4 adet yumurta
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 2 su bardağı un
    • 1 su bardağı irmik
    • 1 su bardağı toz şeker
    • Kabartma tozu
    • Limon kabğu rendesi
    Şerbeti İçin
    • 5 su bardağı su
    • 4 su bardağı toz şeker
    • Yarım limon suyu
    Yapılışı
    1. Şerbetini kaynatın.
    2. Yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın. Yoğurt , Sıvı yağ, irmik ve un katılır. En son kabartma tozu eklenerek karıştırılır.
    3. Tepsi yağlanarak çırpılan hamur dökülür. Üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
    4. İstenilen şekilde kesilerek yapılan şerbet ılık olarak hamurun üzerine dökülür.
    Afiyet olsun

    0 Responses to “Revani Tarifi ”

    Yazar Bilgisi

    Editör: Ercan Çetin ve


    Website: Online Haberler

    E-mail: xmedy

    2000 yilindan bu yana internet üzerinde çalismalar yapmaktayim. Bir kaç tane web sitesi ile ilgeniyorum. Amatör olarak website çalismalarim olmustur. Güncel olaylari sizlere sunarim.. Google iletisim: Ercan Çetin

    Tüm dijital fotoğraf makinesi fırsatları için tıklayın !

    Takip Edin!